Aktuell information om aktiviteter i föreningen och SMØ-distriktet får du enklast via hemsidan, sra.se, genom att lyssna på Lokaltrafiknätet och prenumerera på nyhetsbrevet [sranews].

Ny firmware till Anytone DMR

Anytone har släppt uppdaterade firmwares till sina DMR-radioapparater AT-D878UV och AT-D578UV. Bland nyheterna märks bland annat att en bugg som gjorde att 578:an hängde sig i TX då APRS användes i kombination med blåtandsmikrofonen BT01 är fixad.

Med anledning av jordbävningen i Turkiet och Syrien den 6:e februari, har IARU gått ut med information om nödsamband. Samband sker på VHF och UHF samt kortvåg.

Frekvenserna 28.540, 3.777 och 7.092 MHz kommer att användas och man begär därför att dessa frekvenser hålls fria från annan trafik.

SM0RUX kodplugg till Anytone uppdaterad

SM0RUX/Pontus:s utmärkta kodplugg till Anytone AT-D878UV och AT-D578UV är nu uppdaterad med samtliga analoga och digitala (DMR) repeatrar, enligt SK6BA.se repeaterkarta.

Huddinge sändareamatörer med SA0CCA/Anders vid rodret kör varje fredagkväll kl 20.00 en ring på 3762 kHz med senare QSY till 10 m eller 2 m. Fredagsringen har blivit mycket populär med ibland närmare 100 incheckade från hela norden.

För att öka kunskapen om den digitala moden C4FM och för att ta reda på hur långt man kan nå digitalt på direktfrekvens, utan repeater kör SK0MG en aktivitet på tisdag-kvällarna. 2m, 6m och 10m aktiveras så har du en Yaesu-rig med C4FM, passa på att vara med och testa.

Unknown sourceUnknown source, Public domain, via Wikimedia Commons

SRA:s temakvällar är ett trevligt sätt att träffas och samtidigt fördjupa våra kunskaper inom ett visst ämnesområde. Just nu planerar vi vårens temakvällar.

Vilka ämnen skulle du vilja att vi arrangerar temakvällar kring? Eller något studiebesök som du tycker verkar intressant att göra?
 
Skicka ett mail till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller svara på enkäten som ligger ute på Facebook just nu.
(Lägg gärna till ämnen som saknas i Facebookenkäten.)