Repeatrar

SKØAR:s repeatrar
Kanal QRG/skift  Anrop Anm
R1/RV50 145,625 MHz / -600 kHz SKØRIX Beacon *)
R2/RV52 145,650 MHz / -600 kHz SKØRDZ QRV
Ru8/RU384 434,800 MHz / -2 MHz SKØRDZ Temporärt QRT

 VHF riktantenn

*) Testsändningar med beaconsändare SK0RIX/R för att uvärdera QTH. Beaconsändaren kan komma att flyttas mellan olika QTH under testperioden innan ordinarie repeater blir QRV.

För frågor, tips och felrapporter gällande repeatrarna går det bra att skicka mail på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. respektive Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Packet radio

SK0AR-10: APRS Igate (endast RX) f n i provdrift. 

Radiosamband

SRA arrangererar ett antal radiosamband vid olika arrangemang, bland annat Lidingöloppet. Ofta sker detta i samarbete med andra föreningar.

2004 och 2005 arrangerade SRA i samarbete med Göteborgs Sändareamatörer, GSA sambandsövningen KRIS. Under några år stod SRA ensamt för dessa övningar.

Sedan 2009 arrangeras sambandsövningarna av ARS, AmatörRadio för Samhällsskydd,
en ideell förening som stöds av SRA.

Fielddays

En gång per år arrangerar vi s k fielddays. Då hyr vi lämplig lokal/stuga och åker ut en helg och kör radio och har mycket trevligt tillsammans. Ofta försöker vi förlägga dessa fielddays i samband med någon test, t ex VHF kvartalstest. Under senare år har vi varit på Gålö söder om Stockholm.

Studiebesök, föredrag och temakvällar

Vi arrangerar studiebesök, föredrag och temakvällar med anknytning till vår hobby. Aktuell information om verksamheten får du genom att lyssna på lokaltrafiknätet eller genom att prenumerera på nyhetbrevet [sranews].