SRA Lokaltrafiknät

Lokaltrafiknät från Stockholms Radioamatörer, SRA

Call: SK0AR/0
Datum: Måndag 2023-12-11
Operatör:  SM0RGM / Stefan
QTH:  Nacka  

1) Silent key

Det är med stor sorg vi idag har nåtts av beskedet att vår medlem sedan många år tillbaka, Bertil Stolt SM0FUS har gått bort den 14 november efter en längre tids sjukdom. Begravningen äger rum på fredag den 15 december kl 13.00 i Markuskyrkan. Efter akten inbjudes till minnesstund. Om du önskar delta, meddela detta till Lova begravning tel 010-33 33 623 senast den 8 december.

För den som vill ge ett bidrag istället för blommor, tänk på Cancerfonden.

2) Repeater SK0RIX sänder beacon

På frekvensen 145.625 MHz är nu en beaconsändare igång med syftet att utvärdera olika QTH för sändare respektive mottagare till den kommande återstarten av vår repeater SK0RIX. Under testperioden kommer beaconsändaren att flyttas mellan olika platser så räckvidden kommer att variera. Beaconsändaren identiferar sig med SK0RIX/R på telegrafi. Planen är att den nya SK0RIX kommer att vara en analog repeater ansluten till det nationella repeatersystemet svxlink.

3) Vårens temakvällar hos SRA

Höstens temakvällar har varit ett uppskattat inslag i verksamheten i föreningen. Vi är i full gång med planeringen av vårens temakvällar och studiebesök inom SRA. Är det något särskilt ämne som du är nyfiken på som du skulle vilja att vi tar upp? Eller kanske ett spännande studiebesök? Skicka gärna förslag och önskemål, enklast är via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller genom vår Facebookgrupp.  

4) Julaftonsändning från SAQ i Grimeton

Traditionsenligt så kommer man att starta upp Alexandersongeneratorn på julafton för julftonsändning från SAQ i Grimeton. Tiden för sändningen är kl 08.00 UTC den 24 december. Om man inte har möjlighet att lyssna på 17,2 kHz så kan man följa sändningen live via Youtube. Youtubekanalen startar live kl 07.30 UTC. För länk till Youtubekanalen och mer information, se alexander.n.se.

5) SRA:s lokaltrafiknät tar juluppehåll

Säsongens sista lokaltrafiknät sänds måndagen den 11 december och därefter tar vi juluppehåll till den 15 januari. Vi passar på att önska alla en God Jul och ett Gott Nytt radioår och passa nu på att köra en massa kul radio under ledigheten.

6) Contest

Veckans contests. Tider i UTC.

VHF/UHF/SHF: 

December

12   18.00 NAC-432
14   18.00 NAC-50

(NAC = Nordisk aktivitetstest)

HF:

December

17         14.00    SSA Månadstest 

7) QTC till SRA:s lokaltrafiknät

Har du QTC som du vill ha med i SRA:s lokaltrafiknät är du välkommen att bidra via epost till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Du är naturligtvis också välkommen att bidra med QTC till lokaltrafiknätet när du checkar in.

Stockholms Radioamatörers lokaltrafiknät finns också att läsa på hemsidan sra.se.


---OBS Läses ej i lokaltrafiknätet--------------

Är du inte redan medlem i SRA så passa på !!

Medlemsavgift: 100 kr vuxen / 50 kr ungdom (tom 18 år)

https://sra.se/om-sra-meny/medlemsskap

Plusgiro nr: 211 67 41-6

Följ oss på Facebook: https://www.facebook.com/groups/1111522066206867 

Operatör: SM0RGM
1: SM5VSS
2: SM0MPE
3: SM1NI/0
4: SA0BQL